بتن مکیده
بتن مکیده تنها بتنی است که در ابتدا بدون کاهش نسبت آب به سیمان تولید می گردد و پس از اجرا با عمل مکیدن نسبت آب به سیمان را کاهش داده و باعث مقاومت بیشتر و تراکم بهتر آن می شود.
مکیدن بتن با اعمال شرایط خلأ بر سطح بتن تازه، خواه داخل قالب و یا قالببندی نشده صورت میگیرد. این فرآیند باعث خروج حدود ۴۰ درصد از آب در لایهای به ضخامت چند سانتیمتر از سطح بتن میشود . سختشدگی در سطح بتن ایجاد مینماید. در عمق ۱۵ سانتیمتر از سطح بتن، تقریباً ۲۰ درصد آب بتن خارج میشود.
مزایا و خواص
- اثر فرآیند مکیدن بتن، نوعی تراکم سطحی است
- افزایش مقاومت فشاری بتن در اثر تراکم و کاهش نسبت آب به سیمان ناشی از خلأ سطحی
- افزایش سرعت سختشدگی بتن تازه میباشد که در بعضی موادد زمان باز کردن قالبهای بتن زا از چند ساعت به چند دقیقه کاهش میدهد.
اجرای بتن مکیده
در صورت اجرای دقیق قالببندی و انجام صحیح عملیات لرزش بتن، مزیت خاصی از مکیدن بتن حاصل نمیگردد. در عمل مشکل است که اصلاح سطح ظاهری بتن را منحصر به استفاده از مکیدن بتن بدانیم و معمولاً حبابسازی۳ صحیح در بتن قابلیت دوام لازم را فراهم میکند، هر چند در گزارشها آمده است که استفاده از حبابسازی در بتن و مکیدن به طور توأم دوام و پایایی بهتری را نسبت به اعمال یکی از این دو فرآیند به تنهایی، تأمین میکند. به علت صرف زمان زیاد، مزیت کمی برای اعمال چنین فرآیندی به اعماق بیش از ۳۰۰ میلیمتر است.
مکیدن مخلوطهای بتن معمولی، به راحتی صورت میگیرد، لیکن با حفظ سنگدانههای ریزدانه در مقدار حداقل، و یا استفاده از ماسة درشتدانه، نتایج بهتری حاصل میشود. یکنواختی اسلامپ در تولید بتن بسیار مهم است و اختلاف اسلامپ در هر نوبت اختلاط نباید بیش از ۲۵ میلیمتر باشد. مکیدن بتن باید حتیالامکتن بلافاصله پس از ریختن بتن و مادامی که بتن و مادامی که بتن حالت خمیری دارد، صورت گیرد
ما را در اینستاگرام دنبال کنید.