قم، جاده قدیم کاشان، مجتمع تولیدی مصالح ساختمانی آسیا
تلفن تماس

09122533040

پست الکترونیک

info@ahakasia.com

ساعات کار

همه روزه 8 الی 20

🔥کاربرد و ویژگی های آهک هیدراته

ویژگی های فیزیکی و شیمیایی

کاربرد و ویژگی های آهک هیدراته .  آهک هیدراته یک ترکیب معدنی است و در آن کاتیون کلسیم به دو آنیون هیدروکسید پیوند شده است. در فرم جامد این ترکیب یک ساختار پلیمری دارد که با اتصال هیدروژن بین لایه ها شکل گیری آن تسهیل می شود.

آهک هیدراته به طور طبیعی نیز وجود دارد اما به ندرت به شکل معدنی آن یعنی پرتلندیت دیده می شود که در برخی از سنگ های آتشفشانی و دگرگونی یافت می شود.

محلول های آبی هیدروکسید کلسیم  که به عنوان آهک هیدراته نامیده می شوند بازهایی با قدرت متوسط ​​هستند که با اسیدها واکنش نشان می دهند و می توانند به برخی فلزات مانند آلومینیوم حمله کرده و برخی دیگر از فلزات  مانند آهن و فولاد را در برابر خوردگی محافظت می کنند.

این ترکیب به دلیل تشکیل کربنات کلسیم  در حضور دی اکسید کربن به حالت شیری تبدیل می شود. وقتی که این ماده تا دمای ۵۱۲ درجه سانتیگراد گرم می شود ، فشار جزئی آب در تعادل با هیدروکسید کلسیم به ۱۰۱ کیلو پاسکال (فشار اتمسفر طبیعی) می رسد ، که هیدروکسید کلسیم را به اکسید کلسیم و آب تجزیه می کند.

کاربردهای آهک هیدراته

این ترکیب کاربردهای صنعتی فراوانی دارد و در صنعت تولید کاغذ، به عنوان منعقد کننده در تصفیه فاضلاب ، در تولید آمونیاک و همچنین اصلاح کننده pH مورد استفاده قرار می گیرد.

در واقع مهمترین کاربرد این ترکیب شیمیایی به عنوان منعقد کننده در تصفیه آب و فاضلاب است. آهک هیدراته یک ماده نرم باردار در آب ایجاد می کند که به حذف ذرات کوچکتر از آب کمک کرده و محصول شفاف تری تولید می کند.

این روش به دلیل هزینه پایین و سمیت کم هیدروکسید کلسیم کاربردپذیری بالایی دارد. این ترکیب همچنین در تصفیه آب شیرین برای بالا بردن pH آب مورد استفاده قرار می گیرد تا لوله ها در جایی که آب اسیدی است ، دچار خوردگی نشوند زیرا این ماده تنظیم کننده pH است و مانع افزایش اسیدیته می شود.

آهک هیدراته یک ماده مهم در تولید سیمان ، گچ و ملات است و به عنوان یک ماده نسبتاً غیر سمی و با خاصیت بازی ملایم  در صنایع غذایی جهت تنظیم  پی اچ pH ، غنی سازی کلسیم ، کمک هضم و جایگزین جوش شیرین کاربردهای بسیاری دارد.

یکی دیگر از کاربردهای گسترده آهک هیدراته در صنایع کاغذسازی است جاییکه به عنوان یک واسطه در واکنش تولید هیدروکسید سدیم عمل می کند.

در صنایع غذایی از این ترکیب برای تولید قند از نیشکر استفاده می کنند. همچنین در تولید خوراک دام و کودها مورد استفاده قرار می گیرد.

این ماده برای تولید نوشیدنی های الکلی و نوشابه ها مورد استفاده قرار می گیرد. یکی دیگر از کاربردهای آهک هیدراته حذف پوسته های سلولزی ذرت است.

ایمنی و عوارض آهک هیدراته

آهک هیدراته در غلظت های پایین سمی نیست. با این حال ، در غلظت های بالاتر تماس آن با چشم ها ، پوست ، استنشاق یا بلع محلول آبی کلسیم هیدروکسید می تواند باعث کوری ، سوزش شدید پوست ، سوختگی های شیمیایی یا آسیب ریوی شود.

هیدروکسید کلسیم گرید مواد غذایی به طور کلی بی خطر است. اما اگر با هیدروکسید کلسیم صنعتی کار می کنید ، بلع  آن می تواند منجر به مسمومیت ، آسیب های  شدید یا مرگ شود.

بلع آهک هیدراته گرید صنعتی یک  وضعیت اورژانسی که نیاز به درمان فوری دارد. اگر مشکوک هستید که این ترکیب را مصرف کرده اید فورا به مراکز درمانی مراجعه کنید.

هنگام کار با این ترکیب شیمیایی برای به حداقل رساندن مواجهه از تولید غبار در محیط جلوگیری کرده و پس از اتمام کار دستهایتان را با آب بشوئید.

توجه داشته باشید که پودر خشک آهک هیدراته می تواند در هنگام اصطحکاک و مخلوط کردن بارهای الکتریسته  استاتیک تولید کند.

موقع کارکردن با این ماده شیمیایی از خوردن و آشامیدن در محیط آزمایش برای جلوگیری از مسمومیت خودداری کنید.

از تماس این ماده حین کار با چشم ها ، پوست و لباس ها خودداری کنید زیرا می تواند باعث سوختگی شیمیایی شود.

این ترکیب شیمیایی را در محیط خنک با سیستم تهویه مناسب ذخیره سازی کنید و از قرار دادن آن در مجاورت حرارت و منابع احتراق پذیر یا شعله های باز خودداری کرده و ظروف آنرا کاملا مهر و موم کنید.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید.

کاربرد و ویژگی های آهک هیدراته
فهرست مطالب

برای دریافت مشاوره رایگان کافیست با شماره 09122533040 تماس حاصل نمایید.