پودر مل با اسامی پودر بتونه و پودر درزگیری ، یک محصول تولید شده از ماده معدنی سنگ کربنات کلسیم است. کربنات کلسیم یک کانی معدنی بسیار پر کاربرد می باشد که در موارد فراوانی مورد استفاده قرار می گیرد. پودر مل یک پودر کاملا فاین ، ریزدانه و یک دست است که بوسیله دستگاه های سنگ کوبی خاصی از کوبش سنگ کربنات کلسیم تولید می شود. پودر مل به انگلیسی با نام Marble Dust نامیده می گردد. این محصول از نظر ظاهری به شکل پودری سفید یا مایل به کرم رنگ است و کاربرد های مختلفی در نقاشی ساختمانی ، نقاشی هنری ، ساخت تابلو نقش برجسته و ترمیم سطوح مختلف ساخته شده از گچ ، چوب و … دارد.
وجود مل و بتونه برای نقاشان ساختمان اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا در صورت عدم استفاده از آن ، سایه روشن ها و ناهمواری های بسیاری پس از رنگ کردن بر روی سطح ایجاد خواهد شد که ظاهر بسیار نا مطلوبی را ایجاد می کند. این ویژگی برای مشاغل چوبی و ام دی اف نظیر کابینت سازی و نیز فعالیت های هنری هم اهمیت دارد.
اهمیت پودر بتونه در این است که می توان آن را برای بازسازی دیوار هایی با پوشش گچی ، رنگ های روغنی ، پلاستیک ، آکریلیک و چوبی استفاده نمود. وظیفه پودر مل در نقاشی ساختمانی ، درز گیری و صاف و صیقلی کردن دیوار ها و سقف است. این ماده به صورت خمیر شده ، به خوبی شکستگی ها و ترک ها را پر نموده و پس از خشک شدن مستحکم خواهد شد. بتونه ها دارای انواع مختلفی به صورت پایه روغنی و پایه آب هستند که هر یک دارای کاربرد مربوط به خود می باشد. کیفیت پودر مل که نتیجه غلظت کلسیمی و میزان ناخالصی های آن خواهد بود ، بر کیفیت نهائی کار تاثیر گذار است.
کاربرد پودر مل
این ماده به دلیل شباهت زیادی که به پودر سنگ گچ دارد ، سرعت گیرش زیادی داشته و پس از مصرف به سرعت سفت می شود. همچنین بعد از خشک شدن از لحاظ بافت شباهت بسیار زیادی به اطراف خود دارد و از سختی لازم برخوردار است. دیگر مزیت بتونه این است که با انواع رنگ های روغنی ، پایه آب و اکریلیک هماهنگی دارد. ماده اصلی تشکیل دهنده پودر مل ، کربنات کلسیم است که سازنده بیشتر مصالح ساختمانی می باشد بنابراین برای ساخت و ساز کارایی بالایی دارد.
از طرفی در ساخت مجسمه و تابلو های نفش برجسته که از پودر سنگ در ساخت آنها استفاده می شود هم بکار می رود زیرا خمیر ساخته شده با آن ، انعطاف پذیری بالایی دارد. همچنین پس از خشک شدن مستحکم شده و ترک نمی خورد. کاربرد پودر مل بر اساس موارد زیر است:
- صیقلی کردن دیوار و درز گیری ترک های سطوح گچی و چوبی
- اجرای طرح های هنری مانند تابلوی نقش برجسته و پتینه کاری روی چوب و شیشه
- تولید ترکیبات شیمیایی همچون رزین و لاک
- پودر مل به همراه چسب چوب و روغن برای تهیه خمیر مجسمه سازی مصرف می شود
ما را در اینستاگرام دنبال کنید.